Asasi UiTM Dengkil 2019 1

Asasi UiTM Dengkil 2019 Leave a comment

Assalamualaikum pembuka bicara kepada pembaca
First time buat blog macam ni hahahaaha. Aku tulis blog ni pon sebab nak mengisi masa lapang aku, yerlakan sambil menyelam minum air… alang2 x busy maka tulislah blog.

Asasi UiTM Dengkil 2019 2

ok, berbalik kepada tajuk di atas … UiTM Dengkil~
so in general kat sini ditawarkan 4 jenis asasi iaitu asasi sains, engineering, law and TESL. Aku pulak ditawarkan asasi sains. Asasi sains ni pulak ade 6 subjek which is Math, Fizik, Kimia, Biologi, English dan Manhaj Islam. Budak2 sains ni klu nak tau banyak assignment tapi x de lah busy mana even berlambak kerja cuma malas x malas jee nak duduk discuss and buat hahahaha.

Pastu kalau nak tau yuran UiTM sebenarnya yang paling murah, so memang berbaloi sape yang masuk sini. Apa yang best UiTM nie makanan die paling murah. Aku amek nasi goreng sepinggan penuh pun RM 1 jeeee. Air pon RM 1 jugak. Betullah orang kata UiTM tempat paling murah nak beli makanan. Memang puas laa klu beli , kenyang habes beb.

Selain kedai makan murah, kat UiTM Dengkil nie ade kafe auu.. Ha masyuk x masyuk UiTM Dengkil #Dengkilperform. Boleh kata setiap malam orang lepak situ nyanyi lagu Pulang. Macam biase klu sorang nyanyi nanti ade yang menyelit sekali pastu semua melayan. Btw, kat kafe tu ade jual aiskrim. Aiskrim die sumpah sedap n murah … byr RM 1 dah macam beli aiskrim kat luar negara ( haha gurau ). Kat kafe tu ade jual waffle, chicken chop, takoyaki dan air ( ade byk ). Aku pon pernah terjebak layan makanan kat kafe tu. Kalau nak order makanan lain pon ade gak macam mee or something like that, ade menu kat kafe tu. Kalau kat Dengkil ni kafe tu orang panggil Palma yg kedai makan aku cerita murah2 tu kitorang panggil Anjung.

haa layanla lagu Pulang~

Cerita pasal Anjung ni… die ade dua tingkat bawah kedai makan atas tu ade macam2 kedai… dan kedai fav aq ialah kedai pos barang. Aku suka beli barang online. Jadi mmg situ jela tumpuan aku kalau nak pickup semua item yg aku beli hehehehehe. Selain tu ade gak kedai printer, servis photostate, repair laptop, kedai runcit, surau dan lain-lain.

Ok sekarang aku ngantuk nak tido. lain kali aku cite pasal bende lain plak kat UiTM Dengkil ni. Ade bnyk cerita cuma malas nak type ?.

My Review

Review Form...

Reviews

Loading Reviews...
%d bloggers like this: