Weekend at UiTM Dengkil Leave a comment

Hello everyone 👋 . Berjumpa lagi di blog saya hari ini. Hahahaha ok hambar. Apepon ucapan selamat sejahtera kepada semua pembaca terutama yang kat UiTM Dengkil tu and pembaca yang maybe bakal menjadi penghuni kat sini.

Ok aku nak cerita apa yang budak asasi buat time weekend. Banyak gak cerita kat UiTM Dengkil nie hehehe. Macam2 karenah ade. Ye laaa kan aku nie x kenal banyak sangat org tapi sekarang baru nak belajar mengenali. Ikatan silaturrahim tu kan penting ( ececeeeeeeceeceecece ). So ape budak UiTM nie buat? mesti curious en? hahhahahaha. Of course first of all kitorang akan tido. Tapi ade jeee yang pagi2 baca Al-Quran. Solat sunat Dhuha. Main game pon ade. Belajar pon ade. Study group kat BB ( bilik bacaan ). Lepak kat anjung or cafe. Ade jugak yang pergi PTAR ( perpustakaan actually ). buat assignment or cari bahann bacaan dan klu bosan naik ars 4 kat PTAR main permainan. Ade bnyk game die sediakan korang kene cube hehehehe. Nanti menyesal x try.

Tapi bende yang aq dah mula normal aku nampak ialah pelajar dah start pakai earphone, lagy2 yang pakai wireless earbuds tu. Nampak stylo gak pakai earbuds or airpods nie…. senang nak dengar lagu ke ape just plug and play. Macam jenis ade earbuds. So klu korang teringan nak try or pakai earphone wireless nie boleh usha kat website overlord_access or boleh ni ha usha kat amazon tengok kat bawah ni.


SHOPPING KAT AMAZON BEST BANYAK PROMOTION!!


ok berbalik pada topik, korang mesti nak tau en ape pelajar asasi buat… lagy2 yg tengah baca pelajar asasi…. klu rase ape yg aku type ni korang buat yeah kite same hahahhahaa… klu x cukup boleh tambah kat komen… Bagitau aku ape lagy pelajar asasi buat kat U … tertutama UiTM Dengkil.

zaman sekarang kan dah maju… tambahann pulak budak asasi nie sebahagian dah ade lesen, ha ape lagy menyewa lah kereta pergi Dpulze, IOI City Mall dan macam2 tempat lagy. Aku pernah bawak budak UiTM gi KLIA sbb nk hantar kawan pergi belajar kat Mesir… amek dentistry… hebatkan beliau. Doakan semoga dia tenang dan aman belajar disana…. amiin.

Klu weekend jeee confirm ade yang keluar sbb pasar malam dekat jee … Dpulzeee naik grab pon boleh… org bagi sewa kereta pon ade. So mcm dah x yh risau pasal transport nak gi memane. Keluar jeee. Tapi mcm biase of course ade pertauran which is keluar 8 pagi balik 11 malam. Klu mcm dah terlajak kol 12 tu balik esok jeeerrrlaa.

So ape aku buat time weekend? dok cite pasal org jee diri sendiri x cerita lak en hahahaaha. Aku dapat tawaran untuk blaja programming sabtu ahad ( rezeki masuk asasi UiTM ) tp tawaran ni bukan tawaran yg UiTM bagi … org luar bagi … so peluang dah datang x kan nak tolak en … Aku pon amekk apportunity ni untuk blaja.. yeah aq mungkin budak sains tp aq ade minat dlm programming. Maybe aku x pro tp dpt ilmu sikit pon jadilaaa enn. So bile tiba sabtu ahad aku akan balik ( bukan homesick eh ) just nk blaja programming dr kol 9 pagi sampai 5 petang …. Aku pon drive kete dr kol 8 pagi, pastu drive balik ke rumah sampai dlm kol 6 camtu. Maklumlah lesen dah ade. Kita pon gunakan sebaiknyaa kan hhahaha.

Weekend at UiTM Dengkil 1

ok tu jeee nak cerita pasal weekend. Nanti next blog aq cite bende lain lak. Ok bye2 nak sambung programming.

My Review

Review Form...

Reviews

Loading Reviews...
%d bloggers like this: